Selecteer een pagina

Sinds februari 2020 rijdt Buurtvervoer met twee voertuigen in de gemeente Heumen. Om op deze manier een bijdrage te leveren aan een grotere mobiliteit van onze inwoners. Buurtvervoer is bedoeld voor korte ritten binnen de gemeente Heumen en naar de ziekenhuizen in Nijmegen. Voorheen konden inwoners alleen in de ochtend een rit reserveren. Vanaf 1 mei kunnen inwoners ook ’s-middags bellen om een rit te boeken. Hierdoor gaat er wat veranderen voor inwoners met een Wmo-vervoerspas van Avan. In dit bericht leest u wat deze verandering inhoudt. 

Wat verandert er?

Inwoners met een Wmo-vervoerspas kunnen vanaf 1 mei voor ritten binnen de gemeente en naar de ziekenhuizen in Nijmegen alleen nog gebruikmaken van Buurtvervoer. Dit is geldend voor de rittijden tijdens Buurtvervoer. Buurtvervoer is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot en met 18.00 uur. Als Buurtvervoer niet rijdt of als een inwoner een rit nodig heeft buiten de gemeente Heumen dan kan er gewoon gebruik worden gemaakt van Avan.

 

Naar welke ziekenhuizen rijdt Buurtvervoer?

Buurtvervoer rijdt naar Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (met uitzondering van CWZ Waalsprong) en het Radboudumc in Nijmegen.

 

Vervoerspas Buurtvervoer 

Alle inwoners van de gemeente Heumen kunnen gebruik maken van Buurtvervoer Heumen. Hiervoor is geen vervoersindicatie nodig, maar hiervoor is wel een vervoerspas nodig. Deze kan aangevraagd worden via www.buurtvervoerheumen.nl door registratie van een e-mailadres of kan er contact worden opgenomen met de planner van Buurtvervoer via : 06 – 38 27 82 31.

 

Gebruik Buurtvervoer en Avan tussen 1 en 30 april

De planners zijn vanaf 1 april ook al in de middag bereikbaar van 9:00 tot en met 17:00 uur voor het inplannen van een rit. Uiteraard kunt u ook bij hen terecht voor meer informatie over dit vervoer. Daarnaast kunnen inwoners in april nog gewoon gebruik maken van Avan tijdens de rittijden van Buurtvervoer.