Selecteer een pagina

Buurtvervoer in onze gemeente
“Iedere keer als ik in de bus stap zeg ik tegen de chauffeur: ik ben fan van het Buurtvervoer!”


Mevrouw van den Berg (ze wil liever dat we Bets zeggen) van 88 jaar maakt vaak gebruik van het buurtvervoer in onze gemeente. Bets: “In het voorjaar heb ik mijn boodschappen vaak door buurtgenoten laten doen omdat ik toen niet naar het winkelcentrum durfde vanwege Corona. Maar ondanks dat ik mijn buren daar enorm dankbaar voor ben, raakte ik daarmee toch een beetje zelfstandigheid kwijt en dat wil ik niet. Ik vind zelf boodschappen doen heel erg belangrijk en dankzij het Buurtvervoer kan ik dat weer doen.”

 

Bets: “Nu ik 88 (bijna 89) jaar ben stap ik niet meer op de fiets en met zware boodschappentassen lopen is moeilijker omdat ik te ver van de winkels af woon. Het Buurtvervoer brengt me binnen de gemeente overal waar ik heen wil. Ook naar het ziekenhuis in Nijmegen bijvoorbeeld, dan betaal ik €2,50 enkele reis. 


“Iedere keer als ik in het busje stap, zeg ik tegen de chauffeur: ik ben fan van het buurtvervoer! En dat komt omdat de chauffeurs allemaal heel vriendelijk zijn, ze me voor de deur ophalen en er altijd voor zorgen dat ik thuis kom. Ik ben zelfs een keertje met een eigen auto van een chauffeur thuisgebracht, toen kwam de bus niet meer omdat ie kapotgegaan was. Ook bepaal ik zelf de tijden van ophalen en thuisbrengen. Ik neem altijd ruimschoots de tijd voor het doen van de boodschappen want als ik in het winkelcentrum iemand tegenkom moet ik wel de tijd hebben om even een kopje koffie of thee te kunnen drinken bij Petit Malden. Als ik weer thuis kom helpen ze me ook nog met het dragen van de tassen naar de garage.”